perjantai 25. marraskuuta 2011

Hauska päivä...

Hahhah!
Kerkesin kouluun ihan ajoissa jopa tänää, kiitos tytin joka piti huolen että herään ajoissa :D Koulun jälkeen (15:50) menin teatteri kouluun.. se kesti kasiin asti.. huomenna (lauantaina) uudestaan klo. 10:00-16:00 !!

Sit kun tulin kotia tuolta teatteri koulusta, niin lähin krisselle kattelee leffoja timpa kans.. Kun lähettiin sit krisseltä joskus 23:10 bussilla keskustaa timon kanssa, niin keskustan kompassilla oli "mielenosoitus" turkistarhauksesta.. IHMINEN mies oli laitettu häkkiin sellaseen 1,5x2 metriseen!?!? idea.. Toi oli jo nii turhauttavaa ja todella tyhmää. ainaki mun mielestä. eläimet ja ihmiset luokitellaan kumminkin ihan eri asioiks! Ja mikä hauskinta, nämä uskoivat evoluutioteoriaan, eli ihmiset olisivat apinasta lähtösin..

No mä sit totesinki sille naiselle, että "ilmankos te ton teidän frendin ootte tonne häkkii laittanukki".. :D Ei siinä, ei mulla itellä mitää niitä turkistarhoja vastaa oo, mutta on mulla niitä missä kohdellaan niitä eläimiä todella kaltoin !! Mutta nämä henkilöt jotka olivat siinä kompassilla, kieltävät kaiken, mikä on lähtöisin eläimestä. Lihan, nahka, turkit..ym... MIKS IHMEESSÄ JOS NE KERRAN USKOO ETTÄ ME OLLAAN APINOITA !? kyllähä ne tiikeritki syö lihaa..

... ja ne väitti mulle että ihminen ja eläin on sama asia, ihminen on vaa laji, sama ko kirahvi on joku laji ... Se nainen ei tehny ittestää muutaku naurettavan... Tässä vielä kuva häkissä olevasta miehestä joka juuri kävi nukkuu.. ne naiset oli sillei: "Eihän mun naama näy kuvassa" :D niittehä pitäs just edustaa että he ottavat asiaan näin paljon kantaa että laittaa kaverinsa häkkiin 24H. onha sillä tuola vielä lämmikettä ja sillei, mutta ei voi mitenkää verrata turkistarhaukseen !!!

14 kommenttia:

  1. Tää ei oo vihapuhetta, haluan keskustella vaan vähän tästä taas:

    tiikeritkin syö lihaa? mielestäni tohon ei voi vedota. jos ihminen on ostaa makkaraa lähikaupasta, se on eri asia.

    1. tiikeri syö lihaa elääkseen
    2. tiikeri on metsästäjä joka ei kasvata ruokiaan tehotuotannolla joka on julmuuden huippu.

    "Mutta nämä henkilöt jotka olivat siinä kompassilla, kieltävät kaiken, mikä on lähtöisin eläimestä. Lihan, nahka, turkit..ym... MIKS IHMEESSÄ JOS NE KERRAN USKOO ETTÄ ME OLLAAN APINOITA !?"

    1.kertoiko ne siis siellä sulle että "joo me
    eläinaktivistit uskotaan siis evoluutioteoriaan"
    vai mistä se käsitys tuli?

    2. uskon/tiedän että niistä tyypeistä kaikki ei kiellä näitä kaikkia ja monet ostavat vain esim luomulihaa.

    ja vaikka useimmat varmaan kieltääkin miten se siis liittyy siihen että ollaan kehitytty apinoista?

    odotan asiallista vastausta :)

    VastaaPoista
  2. En halua provosoida, ainoastaan ilmaista oman mielipiteeni.

    Ensinnäkin, ota selvää asioista ennenku sanot. Miten ihmistä voi muka verrata tiikeriin? Ensinnäkin tiikeri, kuten kaikki muutkin kissaeläimet ovat lihansyöjiä, eli ne eivät voi syödä muuta kuin lihaa. Tiikerit saavat sen hyvin pienen määrän kasviperäistä ravintoa siitä, mitä saaliseläimet ovat syöneet, mutta niiden elimistö ei sulata kasveja.

    Sen lisäksi, oletko kuullut turkistarhasta jossa eläimiä EI kohdella kaltoin? Aivan, sellaisia ei ole. Ihan vaan siksi, että ihminen ahneuksissaan käy sortamaan eläviä olentoja, joilla on samat oikeudet ja tarpeet kuin meillä, mutta ne eivät vain voi ilmaista niitä kuten me, ainakaan niin että ymmärtäisimme. Miltä susta tuntuis jos sut suljettais häkkiin, jossa mahdut just ja just liikahtamaan ilman että osut kalteireihin. Ja miltä susta tuntuis jos sulta revittäis päänahka irti vielä kun elät, ja siitä päänahasta tehtäis jollekin porvarimuijalle takki?

    Ja vielä kolmantena mutta ei yhtään vähemmän tärkeänä; miks ihminen ei vois elää ilman eläinperäsiä tuotteita? Ihminen ei tarvii turkiksia tai nahkavaatteita pysyäkseen lämpimänä tai lihaa pysyäkseen elossa.

    Ja toivon että jaksat vastata asiallisesti :)

    VastaaPoista
  3. Joo-o äly hoi älä jätä. Ensinnäkin ihmiset ei polveudu jostain apinoista! -.- Ne on peräisin samasta lähteestä mutta ovat kehittyneet kahdeksi eri lajiksi. Ja ei, en ole hiku biologia 7. Mut tää nyt on tämmöstä perus tietoo jota joku wanna be malli ei näköjään omista.

    Sitä paitsi evoluutio on TODISTETTU, jos suomea ymmärrät. Kukaan ei pysty todistamaan jumalan olemassa oloa. Säkö tosiian uskot esim muun muassa kymmeneen käskyyn? Miks ihmeessä jumala oisi luonut käskyn älä tapa, kun kukaan ei voi olla rikkomatta sitä. Vahingossa astut vesisateella jonkun madon päälle ja kappas kehveliä rikoit yhtä kymmenestä käskystä... Ja miten selität joittenkin viattomien kuoleman? "kaikelle on tarkoituksesna" Joo määki uskon että esim sille on joku hieno tarkoitus kun joku hyvä ahkera työssä käyvä ihminen, 2 lapsen perheenäiti kuolee ja sen sijaan maailma on edelleen täynnä örveltäviä juoppoja jotka vievät yhteiskunnalta rahat. HAH, sulla on muuten hieno jumala!

    VastaaPoista
  4. Bloodinside:
    Ne kertoi meille ihan noin että me ihmiset ollaan ELÄIN ROTU että ihan siitä toi tiikeri juttuki tuli. Ne puhu itteensä siinä vaa pussiin! Ja ne sano ihan suoraan meille että ne uskoo evoluutioteoriaan. Mut minusta toi on aika säälittävää vedota ihmisiä eläimiin minusta! ja laittaa ihminen häkkiin.. kumminki kaks TÄYSIN ERI ASIAA !!! Sointu, en meinaa nyt sua, mutta te kaks muuta kyllä yritätte pätee iha turhaa, tää on mun MIELIPIDE tästä koko paskasta ja evoluutioteoria on minusta täyttä sontaa, siinä ei oo päätä eikä häntää!!

    Vetosin ihmistä tiikeriin just siks, että nämä apinauskovaiset sanoivat ihan minulle suoraan päin naamaa selvällä suomenkielellä että ihmiset on ELÄIMIÄ (apinoita) ,että ihmiset on eläinlaji. Hän vertas myös meitä kirahveihin että jos siitä lähetään. se on täyttä tyhjyyttä toi evoluutio, uskokaa tai älkää. Ja ihminen tarvii lihasta ainakin kaikkea tarvittavaa ravintoa. Nahkoista ja turkeista on ihmishistorian alusta lähtien tehty ihmisille elinkeino selvitä kylmyydestä. Tää on tätä nykyaikaa vaa nyt. En oo missää vaiheessa sanonut myöskään että kunjoittaisin sitä että näitä turkis eläimiä kidutetaan.. MÄ TIEDÄN, paikkoja joissa on turkiseläimillä hyvät oltavat, että siitä on turha lähtee kiistelee =)

    Sit tähän viimeisimpään kommenttiin...

    Mä en ole missää vaiheessa sanontkaa että uskoisin evoluutio teoriaan :D lue tarkemmi.. wanna be malli? ööö, alotetaanko siitä että mä en ole malli, missi ja malli erilettään ihan eri luokkiin=) mutta minkä sille voin että sulta nyt näyttää puuttuvan jotain mitä mulla on, käy nimittäin heti ilmi ;) Uskon kuule ihan siihen todellisuuteen, eli jumalaan. Mistä muualta kaikki ne "alkuräjähdyksen" alkuaineetki olis muka tullu? Kaikki maanpäällä on luotua. Se älä tapa käsky kuuluu ihan ihmisten välisiin asioihin. Otappa raamattu vaikka kätee, siellä ei puhuta mitään että kielettäisiin tappamasta eläimiä. Tietty eihän niitä turhaan, mutta ruuaks ja elämiseen se on sallittua. On IHAN TURHAA SYYTTÄÄ JUMALAA JONKUN KUOLEMASTA. IHMISET VANHENEE, IHAN AADAMIN JA EEVAN TEKEMÄSTÄ SYNNISTÄ!! ja myös että ihmisethän tekee sitä pahaa toisilleen ja on kaikenlaisia vaarallisia sairauksia, MUTTA kuka väittää muka, että jumala, olisi kaiken tämän alku? ei todellakaa ole! "Jumala on rakkaus" sanotaan ihan raamatussa, ja rakkauteen ei kuulu mitään pahaa eikä vääryyttä. "jumala on täydellinen" ,miksi täydellinen henkipersoona aiheuttaisi tällaista?
    JA JUMALA EI LUONUT MEITÄ ROBOTEIKSI ELÄMÄÄN TÄNNE MAANPÄÄLLE JUST NIINKUN HÄN HALUAA, vaan hän antoi meille valinnan vapaisuuden, elikkä teemme itse ne omat valintamme. Haluammeko olla uskollisia jumalalle ja menestyä sitten elämässään, vai valitsemmeko sen toisen tien jossa teemme mitä lystäämme elikkä emme välittäisi mistään muusta ko omasta itsestämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään x 100 ! :)

      God is love and love is god so we love god!

      Poista
  5. en menis haukkumaan toisen uskoa jumalaan enkä toisen uskoa evoluutioteoriaan... kumminkaan päin ei oo reilua.


    "Ne kertoi meille ihan noin että me ihmiset ollaan ELÄIN ROTU että ihan siitä toi tiikeri juttuki tuli. "

    en edelleenkään tajua miksi vetoaisit tohon tiikerijuttuun. syyt kirjoitinkin tossa ekassa kommentissa.

    Siis, tarkoittivat sillä että ihminen on eläin sitä että meillä on, aivan niinkuin eläimillä, meillä on aivot, sydän, persereikä, KIPUAISTI, tarpeet käyttäytyä niinkuin omalla lajilla on tapana. Meillä ei oo oikeutta käyttäytyä niinkuin jumalat ja viedä kaikki ne oikeudet tuhansilta minkeiltä. Ne ovat sitä julmuutta vastaan ja mielestäni se on vain ja ainoastaan hyvä asia, että on olemassa eläinaktivisteja jotka ajaa eläinten asiaa koska ihmiskunta on niin epäpyhä.

    Ja muistutan että on monenlaisia eläinaktivisteja. Ne tyypit siellä sanoi siis uskovansa evoluutioteoriaan, okei. tiedän että on olemassa umpikristittyjä eläinaktivisteja. Oikeutta eläimille etusivulla näkee tekstin:"jumala rakasti lintuja ja keksi puut. ihminen rakasti lintua ja keksi häkit"

    i rest my case..

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Haluaisin esittää kysymyksen:

    Mikä mielestäsi erottaa ihmisen eläimestä?

    Tämän lisäksi haluaisin lausahtaa muutaman sanasen.

    * Sanoit ihmisen tarvitsevan lihasta kaikkia tarpeellisia ravintoaineita. Tiesitkö, että kaiken, minkä lihasta saa, voi saada myös kasvisravinnosta? On hyvä muistaa, että kasvissyöjä syö muutakin kuin porkkanaa ja salaatinlehtiä.

    Tarkasteltaessa ihmiskunnan historiaa on helppo huomata, että kasvissyönti ei ole mikään nykypäivän hippien keksintö. Keräilykulttuurien aikaan, ennenkuin ihminen oppi metsästämään, ravinto koostui kasvisruoasta.

    Nykyäänkin on maailmassa huippu-urheilijoita, rocktähtiä ym. "rankempaa" elämää eläviä ihmisiä, jotka selviävät päivästä toiseen kasvisravinnolla - jopa PAREMMIN kuin liharavinnolla. Osa heistä on myös täysin vegaanisia, eli eivät käytä mitään eläinperäistä.

    * "Nahkoista ja turkeista on ihmishistorian alusta lähtien tehty ihmisille elinkeino selvitä kylmyydestä."

    Mutta tarkoittaako tämä sitä, että näin nykyajan keinokuitujen vallankumouksen tiimassa meillä on OIKEUS kiduttaa eläimiä vaatteiden vuoksi, varsinkin kun tiedostamme että valtaosa turkistarhoista ei pidä eläimiä hyvin.
    Ihminen pärjäisi nykyään ilman turkiksia ja nahkaa.

    Mainitsit tekstissäsi myös tietäväsi joitain turkistarhoja, jossa eläimillä on oikeasti hyvä olla - mainitse toki ne nimeltä ja kerro niistä lisää. Minua ainakin kiinnostaa.

    Uskontokysymykseen en ota kummemmin kantaa - jokainen uskokoon mihin tahtoo.
    Ja jos alkuräjähdyksessä syntyneet aineet kiinnostavat, perehdy ihmeessä fysiikkaan. Se ei välttämättä tarjoa mitään totuuksia (tuskin mikään muukaan), mutta ainakin erittäin mielenkiintoisia näkökulmia aiheeseen.

    Toivon, että ottaisit kantaa näihin asioihin hyvällä asenteella ja perustellen. :)

    - Retro

    VastaaPoista
  8. YKSIKÄÄN ihminen ei ollut todistamassa, miten elämä sai alkunsa maanpäällä. Kukaan ei liioin ole nähnyt minkään elämänmuodon kehittyvän toiseksi, esimerkiksi matelijan nisäkkääksi. Siksi meidän on pääteltävä elämän alkuperä tarjolla olevien todisteiden perusteella ja annettava niiden puhua puolestaan, sen sijaan että yrittäisimme väkisin saada ne tukemaan omaa näkemystämme. Monet ateistit kuitenkin tarkastelevat tiedettä puhtaasti materialistisesta näkökulmasta, eli he eivät hyväksy ajatusta siitä, että elämän syntyyn olisi vaikuttanut jokin yli-inhimillinen voima. On monia tieteellisiä havaintoja siitä, että elollisten jälkeläiset voivat ajan myötä muuttua joissain määrin. Esimerkiksi koira voidaan risteyttää valikoivasti siten, että jälkeläisillä on lopulta lyhyemmät jalat ja pitempi karva kuin vanhemmillaan (eli koirien rodunjalostuksessa muutokset johtuvat usein geenitoiminnan puutteista ja virheistä. Esimerkiksi mäyräkoiran jalkojen lyhyyden aiheuttaa ruston kehityshäiriö, joka johtaa kääpiökasvun). Jotkut tiedemiehet liittävät tällaisiin vähäisiin muutokseen termin "mikroevoluutio". Evoluutioteoreetikot selittävät kuitenkin, että toinen toisensa jälkeen ilmaantuneet pienet muutokset tuottivat vähitellen miljardien vuosien aikana ne suuret muutokset, jotka madollistivat kalojen muuttumisen sammakkoeläimiksi ja apinamaisten eläinten muuttumisen ihmiseksi. Nämä ovat siis heidän oletettuja muutoksia.

    Raamatussa on kertomus siitä että kuinka osa sotilasporukasta jaettiin vegaanisiin ja normaaleihin. Nämä jotka söivät sitten lihaa heistä tuli kestävempiä ja voimakkaampia.

    ....ja jos on ollut mukana bilsan ja hissan tunneilla peruskoulussa niin sielä kerrottiin ihan miten he metsästivät itelleen ruokaa ja tekivät eläinten turkeistä lämmikkeitä ja vaatteita. Siitä on edes turha lähtee väittelemään mitään!

    ja sointu: toi tiikeri juttu on iha sitä että kun me kerta ollaan niitä eläimiä evoluutioteoreetikkojen mielestä, niin meidän tulisi silloin käyttäytyäkkin kun eläimet eli syödä lihaa yms... se on pelkkää potaskaa.

    VastaaPoista
  9. Et vastannut kysymyksiini. Tekisitkö sen?

    "Yksikään ihminen ei ollut todistamassa" ei ole validi argumentti, sillä se sotii myös omia periaatteitasi vastaan. Evoluutio ei tapahdu hetkessä.

    Entä kuka oli todistamassa Raamatun kertomuksia? Aivan.
    Kertoisitko myös viittaamastasi kertomuksesta enemmän, haluaisin tietää tarkemmin.
    On myös hyvä muistaa, että kukaan ei ole todistanut Raamatun kertomuksia faktaksi. Sen sijaan on todistettu, että kasvisravinnolla voi elää aivan yhtä hyvin, jopa paremmin, kuin liharavinnolla.

    Jos on ollut mukana bilsan ja hissan tunneilla peruskoulussa ja osittain myös lukiossa, tietää ihmiskunnan historiasta muutakin kuin lihansyöntiä. Entäs Intia? Vegetarismi kulkee vahvasti käsi kädessä kulttuurin ja uskonnon kanssa, ja noin puolet Intian väestöstä on kasvissyöjiä.

    Ja tuohon viimeiseen pointtiisi: kaikki eläimet eivät syö lihaa.
    Lisäksi, etkö ole ikinä huomannut ihmisen käyttäytyvän eläimellisesti?

    - Retro

    VastaaPoista
  10. Pahasti pitää olla päästään vialla jos käyttäytyy kuin eläin:) Mutta nähtävästi itse kannatat evoluutioteoriaa, joka minusta on ihan hatusta heitetty juttu joka ei liikuta mua. Olkoon ne intialiset kasvis syöjiä jos uskonto kerran niin määrää. Eri kulttuureihin on tehty jopa omia jumalia, mikä minusta on aika alentavaa hommaa.

    VastaaPoista
  11. Sinua edellä oli toinenki kommentti niin vastasin hänellekkin enkä ainoastaan sinulle, retro.

    Sinulla on oma näkemys asiasta, mutta minä uskon vahvasti vielä luojaan enkä mihikkään "alkuräjähdykseen" ja apinasta kehittymisen ihmiseksi. pelkkäää potaskaa koko juttu.

    tack och adjö !

    VastaaPoista
  12. Anteeksi, en haluaisi velloa tässä, mutta et vastannut vieläkään alkuperäiseen kysymykseeni:

    Mikä mielestäsi erottaa ihmisen eläimestä?

    Myös toinen pointtini jäi mielestäni vähälle käsittelylle osaltasi:

    Onko oikein tai tarpeen käyttää turkiksia, kun ne pystytään nykyään korvaamaan täysin synteettisillä materiaaleilla, vahingoittamatta eläimiä?

    Olen pyytänyt sinua myös kertomaan tarkemmin tuntemastasi turkistarhasta; tee se.
    Sama homma Raamatun kertomuksen kohdalla.

    Ja pyydän, ei mennä henkilökohtaisuuksiin näissä uskontokysymyksissä, unohdetaan vaikka tuo evoluutioteoriakin.

    Minusta on aika alentavaa hommaa ruveta blogissa avoimesti väheksymään muita kulttuureja jumalineen, vaikka ne eivät henkilökohtaisiin näkemyksiisi kolahtaisikaan. Toisesta näkökulmasta meidänkin kulttuuriimme on tehty jumala. Makkaralla on aina kaksi päätä. :)

    Vastauksia odottaen,

    - Retro

    VastaaPoista
  13. uskon että jokainen saa olla idiootti jos haluaa, tai jos tuntee että vaikka jumala on luonut itsensä idiootiksi. Vain täydellinen idiootti voi sanoa ettei mitään evoluutiota ole olemassa. kuulitko: täydellinen idiootti. idiootti! kyllä. juuri sinä!

    VastaaPoista